Untold se aşteaptă la sute de mii de spectatori
Untold se aşteaptă la sute de mii de spectatori
Ultima Ora Social

Oficial. Untold, Neversea și alte festivaluri au fost amânate

Organizatorii celor mai mari festivaluri din România au anunțat că evenimentele au fost amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei.

Astfel, Neversea, Untold, Electric Castle, Jazz în the Park și Summer Well sunt principalele festivaluri anulate.

Organizatorii își asumă amânarea festivalurilor pentru anul 2021 în contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, a continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună dar și a faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vara.

”Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranță tuturor românilor, luăm decizia de a amână UNTOLD și NEVERSEA din acest an, pentru anul 2021″, au transmis reprezentanții organizatorilor festivalurilor Untold și Neversea.

Aceștia au punctat că peste 95% dintre cei care au cumpărat bilete în acest an au accesul asigurat la una dintre următoarele trei ediții ale Untold și Neversea.

Și organizatorii Summer Well au anunțat, marți dimineață, pe Facebook că festivalul a fost amânat pentru anul viitor, mai exact pentru 14-15 august 2021, iar celebrul picnic de noapte va avea loc pe 13 august. Organizatorii au anunțat că toate biletele achiziționate anul acesta vor fi valabile anul viitor și că în curând vor anunță variantele pentru cei care nu vor putea participa anul viitor.Aceeași veste au transmis și cei care organizează Electric Castle.

Astfel, cea de-a opta ediție a festivalului a fost amânată pentru 14-18 iulie 2021, după cum au anunțat pe Facebook. Și aici biletele vor putea fi folosite anul viitor și în curând vor anunță ce opțiuni au cei care nu pot participa la ediția din 2021.”Chiar acum ar fi trebuit să fim la Bonțida pentru a contura lumea EC.

Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricțiile de călătorie pentru perioada următoare și alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experiență mult așteptată. (…)

E o decizie grea care ne afectează pe toți. Atât pe voi, fanii, cât și pe miile de oameni care fac acest festival posibil.De la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, vendori, voluntari și oameni din comunitatea locală, toți simțim aceeași dezamăgire și știm că vom resimți efectele”, au transmis organizatorii EC.Nici Festivalul Jazz în the Park din Cluj Napoca nu va avea loc anul acesta.

„Din păcate, chiar dacă lucrurile par să se relaxeze în momentul de față nu este oportun să continuăm cu planurile de festival anul asta. Nici pentru luna această, așa cum era stabilit, nici pentru septembrie. (…) Prin urmare, am hotărât să amânăm a opta ediția a Festivalului Jazz în the Park pentru 24-27 iunie 2021”, au anunțat reprezentanții organizatorilor pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.