Alertă. Doliu în teatrul românesc. Suferință imensă pentru Oana Pellea
Ultima Ora Exclusiv Politic

EXCLUSIV. Oana Pelea mesaj tranșant pentru Tudorel Toader. ”Nu acționați la comandă”

Oana Pelea mesaj tranșant pentru Tudorel Toader. ”Nu acționați la comandă”

Celebra actriță Oana Pellea i-a transmis un mesaj ministrului justiției Tudorel Toader înainte de venirea acestuia din Japonia. Actrița îi spune acestuia să nu acționeze la comandă politică, atunci când este vorba de revocarea șefei DNA Laura Codruța Kovesi. Ba mai mult, aceasta a și semnat o petiție on-line prin care i se cere lui Toader să nu acționeze la comenzile venite din sfera politică.

 

”D-le Toader, nu acționați la comandă politică!

Către: Ministrul Justiției, Tudorel Toader

Petiție

D-le ministru Tudorel Toader,

Vă cerem să nu răspundeți comenzii politice de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vă cerem să urmați calea legală și să așteptați rezultatul anchetei realizată de Inspecția Judiciară. Aceasta s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public în legătură cu DNA şi va face verificări prealabile pentru a stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare.

De ce este important?

Duminică seara, atât Antena 3, cât și România TV au dat pe post înregistrări în care apar Vlad Cosma (fost deputat PSD și fiul fostului președinte al Consiliului Județean Prahova), Lucian Onea (procuror șef al DNA Ploiești) și Mircea Negulescu (fost procuror DNA).

Din înregistrări se poate înțelege că procurorii i-ar cere lui Vlad Cosma să fabrice probe astfel încât Sebastian Ghiță să fie acuzat.

citește și : Mobilizare PSD pentru un protest în față DNA Ploieşti. Toți primarii au primit sms

În centrul scandalului în care e purtat numele DNA, se află familia Cosma, una cu o lungă carieră politică, dar ai cărei membri sunt vizaţi de cinci dosare penale, în legătură cu care unele judecătorii au pronunţat deja condamnări consistente. Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova timp de 12 ani, şi fiul său, Vlad Cosma, fost deputat PSD, au primit în primă instanţă 8, respectiv 5 ani de închisoare. O sentinţă aşteaptă și fiica sa, Andreea Cosma, încă deputat PSD.

citește și : ROBOR la cel mai mare nivel din noiembrie 2014. Vezi cu cât îți crește rată la bancă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, referindu-se la acuzațiile aduse DNA și Laurei Codruța Kovesi, că nu va sesiza Inspecția Judiciară. „Să ne spună ce?”, a arătat Toader, adăugând că va formula cu siguranță o recomandare în privința conducerii DNA.
Toți liderii PSD/ALDE cer în cor demiterea șefei DNA sau chiar desființarea Direcției Naționale Anticorupție. În condițile în care aceste înregistrări nu au fost expertizate încă de către Inspecția Judiciară și nu există nicio probă, solicităm ca ministerul justiției să aștepte rezultatele anchetei Inspecției Judiciare”, se arată în petiția lansată în spațiul on-line.

petiția kovesi

Aici poate fi semantă petiția : https://facem.declic.ro/campaigns/toader-comanda-politica?utm_campaign=W06TpeUkrA&utm_medium=facebook&utm_source=share

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.