Se împlinesc 56 de ani de la debutul formației Rolling Stones
O mică rocă de pe Marte va purta numele trupei The Rolling Stones
Ultima Ora Externe

O mică rocă de pe Marte va purta numele trupei The Rolling Stones

O mică rocă surprinsă în timp ce se rostogolea la suprafața planetei Marte de sonda spațială InSight a NASA a primit numele trupei britanice The Rolling Stones, potrivit Associated Press, preluat de mediafax.ro

Anunțul despre „Rolling Stones Rock” a fost făcut de actorul Robert Downey Jr., joi seară, pe scenă, înaintea concertului susținut de legendara trupă în Pasadena, statul american California.

Solistul formației, Mick Jagger, le-a spus fanilor veniți la concert că „NASA le-a oferit ceva la care au visat mereu, propria rocă pe Marte”. „Nu pot să cred. Vreau să o aduc să o pun pe polița căminului”, a mai spus acesta.

Stadionul Rose Bowl, unde a avut loc concertul, este situat în apropierea Jet Propulsion Laboratory, centrul NASA care se ocupă de misiunea spațială InSight. Sonda InSight a ajuns pe Marte în noiembrie 2018, după o călătorie prin spațiu care a durat șapte luni. Misiunea InSight, un dispozitiv spațial conceput de NASA pentru analizarea activității seismice și a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani. Cu această misiune, specialiștii de la NASA speră să afle mai multe informații despre formarea planetei roșii.

The Rolling Stones este o trupă rock înființată în Londra, în 1962. Trupa este formată, în prezent, din solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, în vârstă de 75 de ani, basistul/chitaristul Ronnie Wood, în vârstă de 72 de ani, și bateristul Charlie Watts, în vârstă de 78 de ani. Formația a vândut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, a fost inclusă în Rock ‘n’ Roll Hall of Fame în anul 1989 și a fost plasată de revista americană Rolling Stone pe locul al patrulea în Top 100 al celor mai mari artiști din toate timpurile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.