Apelul tinerei care a sunat la 112 și a spus că este sechestrată în București a fost fals
Românii sunt speriați. Un gălățean a sunat la 112, după ce fetița sa nu a ajuns de la școală
Ultima Ora Social

O femeie a pus poliția la încercare. Apel fals la 112 pentru a vedea viteza de reacție a oamenilor legii

Peste 30 de polițiști din Suceava au căutat, joi, o femeie care a sunat la 112 și a spus că a fost dusă cu forța într-o casă, unde este sechestrată și violată. Când au găsit-o, polițiștii au constatat că este vorba despre o farsă făcută de un grup de petrecăreți.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, femeia a sunat joi, la ora 5.37, la 112, dându-și un nume fals și spunând că a fost luată cu forța dintr-o comuna şi urcată într-o mașină de teren de culoare neagră, de către o persoană care ar avea numele C. D., iar la momentul apelului se află într-un beci, într-un sat din aceeași comună, unde este sechestrată și violată.

Ulterior femeia a mai spus că a fost legată la ochi când a fost luată cu forța în mașină și nu știe cine este persoana care a răpit-o.

În căutarea femeii au pornit 25 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Serviciului de Investigaţii Criminale de la I.P.J. Suceava şi Poliţiei Oraşului Vicovul de Sus, precum şi șapte poliţişti de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei.

„La ora 9.40 a fost identificat atât imobilul din care a fost efectuat apelul la SNUAU 112, cât şi deţinătorul postului telefonic de pe care s-a efectuat apelul. Din primele verificări efectuate a rezultat că faptele reclamate prin apelul de urgenţă nu există, în cauză fiind vorba de o farsă”, a declarat procurorul Dan Blănaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit acestuia, proprietarul numărului de telefon, un bărbat, a spus că, miercuri, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria pe rit vechi, a băut alcool împreună cu mai multe persoane, iar în jurul ore 5.00 au vrut să facă o farsă pentru a vedea în cât timp se va prezenta poliţia acasă la el.

Bărbatul a mai spus că apelul a fost făcut de către concubina lui, care și-a dat un nume fals și după ce a discutat cu ofiţerul de serviciu de la IPJ Suceava a închis telefonul.

În cauză s-a deschis un dosar penal iar femeia care a făcut apelul urmează să fie sancţionată contravenţional, după încheierea cercetărilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.