Atenție șoferi. Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Capitală ar putea intra în vigoare
Ultima Ora Social

NOU REGULAMENT pentru parcările din sectorul 4 al Capitalei. Bucureștenii VOR PLĂTI sau li se vor bloca roțile

NOU REGULAMENT pentru parcările din sectorul 4 al Capitalei. Bucureștenii VOR PLĂTI sau li se vor bloca roțile

Bucureștenii vor plăti, începând de anul viitor, locurile de parcare publice din sectorul 4, fie că e vorba de locurile pe stradă, în parcările construite sau în park & ride-uri. Noul regulament adoptat de consilierii locali prevede un tarif de 1 leu pentru două ore, șoferii având și posibilitatea opțiunii abonamentului lunar de 20 de lei pentru persoanele fizice sau 40 de lei pentru persoanele juridice. 

Autoritățile vor bloca roțile autoturismelor parcate neregulamentar, iar taxa de deblocare ajunge și la 250 de lei

Potrivit noului regulament adoptat în ultima ședință a Consiliului Local Sector 4, tarifele pentru ocuparea locurilor de parcare publice vor fi impuse începând de anul viitor. Autoritățile locale avertizează că vor bloca roțile autoturismelor parcate neregulamentar. La prima abatere, însă, șoferii vor fi iertați, pentru ca la al doilea incident, pentru deblocarea mașinilor să plătească 50 de lei, la al treilea 150 de lei, iar la al patrulea 250 de lei.

Șoferii sunt astfel obligați să ocupe locul de parcare conform specificațiilor lui, să parcheze pe un singur loc și să nu ocupe abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, caz în care tariful de deblocare este de 200 de lei, existând și posibiltiatea ridicării mașinii. Și pentru locurile de parcare destinate încărcării mașinilor electrice vor fi blocate roțile.

Tarif de 1 leu / 2 ore sau abonamente lunare de până la 40 de lei

Pentru parcările la sol sau construite și pentru locurile de parcare pe stradă, șoferii vor plăti 1 leu pentru 2 ore. În primul caz, locul de parcare poate fi folosit 24 de ore, în timp ce pentru parcările publice pe stradă orarul de funcționare este de la 8.00 până la 19.00.

Șoferii pot opta și pentru un abonament lunar: pentru persoane fizice – 10 lei pentru un loc nenominal, 20 de lei pentru rezervarea unui anumit loc prin utilizarea unui sistem blocator al locului. Pentru persoane juridice – 30 de lei pentru un loc nenominal, 40 de lei pentru rezervarea unui anumit loc prin utilizarea unui sistem blocator al locului.

Pentru parcările park & ride, tariful este de 3 lei pe întreg intervalul 7.00 – 19.00.

În afara acestui interval, se taxează 3 lei pe oră. În funcție de fiecare parcare, cu excepția abonamentelor care se achită online pe site-ul Direcției de Mobilitate Urbană sector 4, șoferii vor putea plăti tarifele în numerar sau cu cardul la automatele de plată, printr-o aplicație ce va fi disponibilă pe telefoanele mobile sau prin SMS.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.