Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, susține respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități
Ultima Ora Social

Nou proiect lansat pentru facilitarea incluziunii sociale a elevilor cu dizabilități. Ce țări mai sunt implicate

Nou proiect lansat pentru facilitarea incluziunii sociale a elevilor cu dizabilități. Ce țări mai sunt implicate

Colegiul Național „MIHAI EMINESCU” și Școala Gimnazială Specială ”SF.NICOLAE” vor lansa în data 9 octombrie 2018 proiectul “All together, all the same”, 2018-2020, finanțat prin contractul

  1. 2018-1-ES01-KA229-050758_2 al Programului Erasmus+, KA229, al Uniunii Europene .

 

În cadrul acestui proiect, Colegiul Național „MIHAI EMINESCU„ și Școala Gimnazială Specială ”SF.NICOLAE” sunt parteneri, alături de alte patru școli din Spania și Belgia,  țara coordonatoare fiind Spania.

 

Principalul scop al proiectului este facilitarea incluziunii sociale a elevilor cu dizabilități, prin intermediul desfășurării în comun, de către cele două școli, precum  și cu toți partenerii străini,  a unor activități artistice de teatru, dans, artă culinară și confecționare de obiecte decorative.

 

În cadrul proiectului vor participa atât profesori, cât și elevi din toate școlile implicate.

Se vor crea patru ateliere pentru fiecare activitate, fiecare atelier fiind format din doi profesori și aproximativ 5 elevi din fiecare școală.

 

Prima activitate, cea de teatru, se va desfasura în luna martie 2019 la Colegiul Național ”MIHAI EMINESCU”, activitate la care vor participa profesori și elevi din toate țările implicate (aproximativ 25 de elevi  și 8 profesori din străinătate).

 

Selecția elevilor români se va face în următoarele 3 săptămâni și va fi anunțată pe site-ul  Colegiului Național “MIHAI EMINESCU”.

 

Lansarea proiectului va avea loc marți, 9 octombrie 2018, începând cu ora 17.30, la Colegiul Național ”MIHAI EMINESCU” București, în Sala de Festivități.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.