Un pacient cu scleroză multiplă şi-a câştigat dreptul la tratament cu ajutorul instanţei
Ultima Ora Sănătate

NOU PROIECT de lege în sănătate. Pecienții pot desemna o persoană care să aibă acces la informațiile confidențiale

NOU PROIECT de lege în sănătate. Pecienții pot desemna o persoană care să aibă acces la informațiile confidențiale

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca pacientul să poată desemna o persoană care să aibă acces la informaţiile cu caracter confidenţial din foaia de observaţie medicală.

Propunerea legislativă completează Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, în sensul ca pacientul să poată desemna, printr-un acord consemnat în foaia de observaţie clinică generală, într-o rubrică separată, o persoană care să aibă acces deplin, atât în timpul vieţii, cât şi după decesul acestuia, la informaţiile cu caracter confidenţial din foaia de observaţie.

„Pacientul are dreptul de a desemna, printr-un acord consemnat în anexa la foaia de observaţie clinică generală, o persoană care să aibă acces deplin, atât în timpul vieţii pacientului cât şi după decesul pacientului, la informaţiile cu caracter confidenţial din foaia de observaţie”, prevede textul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii