Nou președinte al Partidului Democrat a devenit fostul premier Pavel Filip 1
Ultima Ora Politic

Nou președinte al Partidului Democrat a devenit fostul premier Pavel Filip

Partidul Democrat și l-a ales astăzi în calitate de președinte pe fostul premier Pavel Filip, care a fost și singurul care a candidat în cadrul unui congres extraordinar al fostului partid de guvernământ.

Congresul a avut loc Chișinău la aproape trei luni de la fuga în străinătate a fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, care a pierdut puterea în favoarea unei coaliții de guvernământ între Partidul Socialiștilor cu viziuni pro-ruse și blocul pro-european ACUM. În aceste luni, democrații au discutat public despre nevoia reformării partidului care fusese dominat de Plahotniuc, pe fundalul acuzațiilor de „capturare” a instituțiilor statului. Într-un discurs rostit la congresul de astăzi, Filip le-a spus colegilor de partid că nu trebuie să le fie „rușine” de perioada aflării la guvernare și a descris coaliția PSRM-ACUM drept o „putere hibridă”, al cărei scop este „răfuiala cu oponenții politici”, scrie europalibera.org.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii