Norica Nicolai îl acuză pe Klaus Iohannis de dublicitate. Cere Curții Constituționale și Parlamentului să intervină
Norica Nicolai îl acuză pe Klaus Iohannis de dublicitate. Cere Curții Constituționale și Parlamentului să intervină
Ultima Ora Politic

Norica Nicolai îl acuză pe Klaus Iohannis de duplicitate. Cere Curții Constituționale și Parlamentului să intervină

Fostul europarlamentar și președinte al Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai îi aduce președintelui Klaus Iohannis o serie de acuzații grave, după ce șeful statului, a cerut Parlamentului să adopte în regim de urgență legea prin care se stabilesc măsurile de izolare și carantinare.

Nicolai, cere judecătorilor CCR și Parlamentului să nu aprobe Ordonanța de Urgență a Guvernului, care instituie măsuri stricte de siguranță pentru bolnavii de Coronavirus.

”Duplicitatea președintelui Iohannis! Pe cine crede oare că minte dl Iohannis prin atitudinea adoptată în ultima declarație citită de pe prompter? Poate pe simpatizanții PNL-ului. După 4 luni de pandemie, dl Iohannis vine și ne spune că trebuie luate măsuri urgente, iar Parlamentul trebuie să voteze în regim de urgență proiectul Guvernului privind carantinarea.

Să vii după 4 luni de pandemie, de stare excepțională, să spui că ai cadru legislativ slab, să spui acum că trebuie să iei măsuri urgente, înseamnă că timp de 4 luni de stare excepțională ai gestionat foarte prost situația!

În loc să se fi preocupat să înjure Parlamentul, partidele din opoziție, instituțiile din justiție, Președintele Iohannis și Guvernul Său ar fi putut să colaboreze, să poarte un dialog, să găsească împreună cu Parlamentul soluții.

În tot acest timp, Klaus Iohannis și-a făcut o țintă din partidele de opoziție, despre care spunea că trebuie să susțină partidul aflat la putere.

Nu, dle Președinte, rolul opoziției este acela de a corecta derapajele puterii! Asta e democrația! Dacă ar fi fost mai preocupat de crearea unui cadru legislativ solid, dacă nu ar fi atacat CCR doar pentru că le arăta cum încalcă Constituția, atunci azi am fi avut toate prevederile în vigoare.

Norica Nicolai îl acuză pe Klaus Iohannis de duplicitate. Cere Curții Constituționale și Parlamentului să intervină 3

În privința proiectului privinta carantinarea persoanelor, dacă acesta ar fi mers direct la Președinte la promulgat, Klaus Iohannis ar fi semnat pentru un proiect care legalizează încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor?

După 4 luni de stare excepțională, în loc să vină în fața Parlamentului pentru a prezenta raportul trimis prin curier, în loc să aibă un dialog cu Parlamentul, dl Iohannis s-a pus în fața oglinzii și a recitat o poezie. O poezie tristă pentru români.

În discursul său, Klaus Iohannis a încercat să ridice în slăvi PNL pentru cât de bine a gestionat situația privind coronavirus. Tocmai azi când avem 614 infectați! Să lauzi Guvernul și să spui că s-au luat toate măsurile, e absolut aiurea.

Cuvântarea de la Cotroceni a fost doar un laudatio pe care Iohannis și l-a adus lui. Nimic despre infecțiile din ultimele zile, nimic despre ancheta de la Unifarm, nimic despre achizițiile Guvernului, nimic despre ce se întâmpla cu economia.

Încercarea de azi a lui Iohannis de a poza în Președintele Mediator este una timidă, care nu i se potrivește personajului, lucru care s-a văzut în poticnelile avute când citea. Nici lui nu îi venea să creadă ce i-au pus consultanții în text.

Trebuie să așteptăm până când Parlamentul sau CCR nu îi vor face pe plac, iar atunci vom vedea adevărata față a lui Iohannis, aceea de președinte dezbinator! Sau poate că nu?!

Depinde ce mai spun sondajele. P.S. Faptul că ne-a spus azi că încă din 30 ianuarie OMS a atras atenția cu privire la pericolul virusului nu scuză cu nimic faptul că pe 11 martie Klaus Iohannis ne spunea că e doar o răceală. Dar așa e când stai cu ochii mai mult pe sondaje…”, scrie Nicolai pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.