Norica Nicolai (4%) s-a trezit criticându-l pe Iohannis (54,43%): ”Este un adevărat pericol pentru democrație” 1
Ultima Ora Politic Social

Norica Nicolai (4%) s-a trezit criticându-l pe Iohannis (54,43%): ”Este un adevărat pericol pentru democrație”

Președintele Consiliului Național al ALDE Norica Nicolai, care a luat la europarlamentarele din mai, cu partidul ALDE, 4% din voturile electoratului, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis – care a primit 54,43% din voturi la prezidențialele din în 2014 și continuă să fie lider în opțiunile alegătorilor -, este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituția României, pentru a mai obține un mandat la Cotroceni.

„Prin decizia CCR de azi cu privire la prima întrebare de la referendum se confirmă că președintele Iohannis este un adevărat pericol pentru democrație, Constituție şi statul de drept în România! Klaus Werner Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României, buna credinţă a cetăţenilor şi banul public pentru a mai obține un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat! Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituția țării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curții Constituționale, care au fost prezenţi la sedinţă, inclusiv unul numit de el – Livia Stanciu. Oare să nu îi fi spus președintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituție?”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Ea a adăugat că cei peste șase milioane de români care au votat la referendum nu au nicio vină că au fost manipulați de Klaus Iohannis.

„Pentru a obține avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituție. De ce? Pentru că s-ar încălca drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetățenilor. Dar lui Iohannis nu îi pasă. Pentru el ceea ce contează sunt alegerile din acest an! Cei 6 milioane de români care s-au dus după manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vină. Nu este vina lor că un președinte și niște partide de opoziție i-au manipulat și i-au amăgit cu un referendum ce nu poate să se regăsească în modificarea Constituției”, a completat Nicolai.

Președintele Consiliului Național al ALDE a mai acuzat că Iohannis a aruncat în derizoriu o instituție fundamentală cum este cea a referendumului, cerându-i demisia șefului statului.

„S-a ajuns în această situație pentru că interesele politice ale președintelui au prevalat oricăror principii de constituționalitate, atitudine pe care a avut-o în întreg mandatul său. Acum, președintele a fost umilit public chiar de către acei judecători pe care i-a numit şi care confirmă că preşedintele, cu bună ştiinţă, a umilit românii. Căci în acest mod preşedintele a aruncat in derizoriu o instituţie fundamentală care este referendumul şi care este singura insituţie care permite consultarea poporului! Tocmai din aceste cauze preşedintele trebuie să îşi prezinte demisia!”, a conchis Norica Nicolai.

De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susține că decizia CCR de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției, depuse de PSD-ALDE și PNL-USR, este „de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură”, cerând astfel demisia „imediat” a președintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Judecătorii Curții Constituționale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituției României și au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei și grațierii persoanelor care au comis fapte de corupție încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii