Măsură fără precedent a Budapestei: Ungaria aduce gărzile civile la graniţa cu România
Ultima Ora Social

Noi restricții în Europa pentru români! Cei care merg în Ungaria intră în carantină 14 zile

Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri, pentru a preveni răspândirea COVID-19, a anunţat duminică şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor galbenă şi roşie, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări galbene, în timp ce intrarea cetăţenilor străini din ţări roşii va fi interzisă.

„Cei care sosesc din zonele galbene trec printr-o verificare la frontieră, dacă testul este pozitiv, atunci automat se va trece în carantină de 14 zile.

Şi dacă testul la frontieră nu arată o infectare, plasarea în carantină este obligatorie, cu excepţia situaţiei în care în ultimele cinci zile au existat două teste negative la interval de 24 de ore.

Carantina de 14 zile nu e valabilă pentru cei care au rezultate negative în primele 48 de ore”, a spus Gergely Gulyas.

 România a fost inclusă în zona „galbenă”, relatează agerpres.ro.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii