Pensionarii
Pensionarii
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Talonul de pensie intră în sfârșit în era digitală: Pensionarii îl vor putea primi online

Violeta Alexandru, fost ministru al muncii, a anunţat că în curând Parlamentul urmează să adopte proiectul prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic, scrie newsbucuresti.ro.

Fostul ministru al Muncii a anunţat că în curând pensionarii care primesc pensia pe card nu vor mai trebui să stea acasă pentru a aştepta poştaşul cu talonul de pensie, acesta putând fi emis în format electronic.

”Nu mai trebuie să le facă poștașul program de stat în casă pentru primirea talonului”

„Am trecut și de Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Îmi e drag să văd lucrurile mișcându-se. Mai este puțin și se adoptă în Parlament proiectul prin care pensionarii care primesc pensia pe card vor putea opta pentru primirea talonului mov în format electronic.

Nu mai trebuie să le facă poștașul program de stat în casă pentru primirea talonului. Mai puțini bani publici în contractul dintre Ministerul Muncii/prin Casa Națională de Pensii Publice și Poșta Română. Se pot face alte lucruri cu acești bani mai ales că sunt pensionari care știu să folosească tehnologia. Uite așa, cu pași mici, schimbăm lucrurile. Marile reforme înseamnă lucruri concrete pentru oameni.

Astăzi am primit Raport de adoptare la Comisia de muncă (comisia sesizată în fond). Urmează votul final în plenul Camerei Deputaților. L-am susținut în comisiile prin care a trecut.

PSD l-ar fi amânat. Inventase tot felul de motive, gen că în proiect ar fi bine să se introducă și alte obiective de digitalizare. Urma să stăm pe loc până rezolvam toate problemele de digitalizare ale României prin acest proiect care, de fapt, țintește rezolvarea unei probleme ce poate fi rezolvată simplu și eficient. Ei nu sunt în stare să își facă propriile proiecte dar le-ar bloca pe ale altora. Ce ușor e de dat din gură. Mai greu e cu munca efectivă. Treaba lor, noi ne vedem de lucruri concrete pentru oameni”, a anunţat fostul ministru al Muncii pe pagina de Facebook.

Newsbucuresti.ro: Talonul de pensie intră în sfârșit în era digitală: Pensionarii îl vor putea primi online 5

Taloanele de pensie vor putea fi transmise în format electronic, de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cererea pensionarilor care primesc pensia în cont curent sau cont de card, prevede un proiect depus miercuri la Parlament de 22 de deputaţi liberali.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii