BULGARIA NU MAI VINDE PAȘAPOARTE DUPĂ CE A FOST CRITICATĂ DE UE
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Serviciul de paşapoarte va funcţiona în Bucureşti în acest weekend

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte al Municipiului Bucureşti va funcţiona, în acest weekend, în contextul creşterii numărului de solicitări de eliberare a documentelor de călătorie, a anunţat Prefectura Capitalei, conform newsbucuresti.ro.

Instituția Prefectului – Municipiul București informează că, în contextul creșterii numărului de solicitări de pașapoarte, pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, a fost dispusă funcționarea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al Municipiului București și în zilele de sâmbătă, 12 martie și duminică, 13 martie 2022.

Astfel, activitatea de lucru cu publicul se va deșfășura în intervalul orar 8.00 – 16.00, la punctele de lucru din Plaza Mall și Park Lake.

Această dispoziție vine în completarea măsurilor luate anterior pentru optimizarea fluxului mare de solicitări, și anume:– programul cu publicul în timpul săptămânii a fost prelungit până la ora 20.00 (12 ore de funcționare/zi) ;– a fost suplimentată capacitatea resursei umane cu sprijinul Direcției Generale de Pașapoarte;– au fost alocate ghișee speciale pentru preluarea solicitărilor fără programare.

În acest context, instituția adresează solicitanților rugămintea ca în situația în care au făcut o programare online și sunt în imposibilitatea de a se prezenta pentru operarea solicitării,să o anuleze prin accesarea butonului ”Anulează programare”, din e-mailul de confirmare a programării.

”Totodată, reamintim că, pentru a evita deplasarea în vederea eliberării pașapoartelor,există posibilitatea ca, la momentul depunerii cererii, să fie solicitată transmiterea acestora prin intermediul serviciilor de curierat rapid (contravaloarea acestui serviciu fiind suportată de solicitant).”, mai spune sursa citată.

Instituția Prefectului – Municipiul București a depus toate eforturile pentru gestionarea situației imprevizibile generate de creșterea numărului de solicitări prin luarea tuturor măsurilor de asigurare a capacității maxime de funcționare a Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte al Municipiului București.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.