Newsbucuresti.ro: Raluca Turcan: Dacă pensionarii au primit mai mulți bani, i-ar putea da înapoi 1
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Raluca Turcan: Dacă pensionarii au primit mai mulți bani, i-ar putea da înapoi

Problema pensiilor calculate greșit este „un bolovan care stă să cadă”, susține ministrul Muncii, Raluca Turcan, care afirmă că, dacă pensionarii au primit mai mulți bani decât aveau dreptul, în urma unei erori, prejudiciul va fi achitat în funcție de caz, fie de stat, fie chiar de pensionar, scrie newsbucuresti.ro.

„Evident că dacă sunt erori, vor fi corectate. Ne-am asumat că nicio pensie nu va scădea. Concret, daca un pensionar a primit mai multi bani…se evaluează (…) și în funcție de unde se identifică culpa, se va decide. Nu pot să generalizez, pentru că apoi iar se spune că uite ce a anunțat Turcan”, a declarat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a anunțat, pentru perioada următoare, suplimentarea personalului necesar pentru digitalizarea dosarelor de pensie cu 1.000 de persoane, care ar urma să lucreze până în 2022 la digitalizarea dosarelor.

În prezent, potrivit datelor oficiale, la nivelul caselor de pensii mai există încă 250.000 de dosare de pensii cu şină, 1,3 milioane de dosare într-un format digital primitiv, iar restul până la 5 milioane trebuie updatate din punct de vedere informatic.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.