Newsbucuresti.ro: Patriarhul Daniel, decorat, joi, de preşedintele Klaus Iohannis 1
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Patriarhul Daniel, decorat, joi, de preşedintele Klaus Iohannis

Joi, Preafericitul Părinte Daniel va fi decorat de președintele Klaus Iohannis. Ceremonia de decorare este programată să înceapă la ora 17.00, scrie newsbucuresti.ro.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române aniversează împlinirea a 70 de ani. Cu această ocazie, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca „mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni”, anunță BOR.

Începând cu ora 11.00, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va începe slujba de Te Deum, la finalul căreia se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.

Totodată, joi, începând cu ora 17.00, este programată ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.