Nicușor Dan dat pe mâna procurorilor
Nicușor Dan dat pe mâna procurorilor
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Nicuşor Dan spune că prețul gigacaloriei va creşte la 600 de lei. Consiliul General va decide cât va plăti Primăria

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că preţul gigacaloriei va creşte la circa 600 de lei, iar Consiliul General va decide cât din această sumă va achita municipalitatea, conform newsbucuresti.ro.

Gigacaloria în București va costa cu peste 100 de lei mai mult anul acesta, estimează primarul general, Nicușor Dan, invitat în emisiunea Deșteptarea României la Europa FM.

Abia pe 1 noiembrie, ANRE va stabili un preț pentru gigacalorie în Capitală, iar Consiliul general va anunța cât din prețul gigacaloriei va suporta Primăria prin subvenție.

”Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie.

Noi avem un contract (…) cu Comisia Europeană care ne dă acei 300 de milioane de euro ca să reparăm 210 kilometri de conductă şi acel contract are nişte condiţii foarte tehnice în ceea ce priveşte subvenţia.

Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare„, a explicat Nicuşor Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.