Newsbucuresti.ro: Capitala, aproape de relaxare. Prefect: Dacă incidența scade sub 3,5 la mie, luăm măsuri imediat! Maraton de vaccinare și la București 1
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Capitala, aproape de relaxare. Prefect: Dacă incidența scade sub 3,5 la mie, luăm măsuri imediat! Maraton de vaccinare și la București

Rata de infectare în Capitală ar putea scădea sub pragul de 3,5, ”probabilitatea este destul de mare”, spune luni dimineață Alin Stoica, prefectul Bucureștiului,scrie newsbucuresti.ro.

Acesta a declarat că, daca se va întâmpla acest lucru, va fi convocată imediat ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru modificarea restricțiilor de circulație și a programului magazinelor.

”Dacă scade rata sub 3,5, agenții economici își vor desfășura programul cu publicul până la ora 9.00 ca în restul zilelor și vineri, sâmbătă și duminică și noi vom putea să ne deplasăm în afară locuinței până la ora 22.00.”, a precizat Alin Stoica.

Duminică, rata de infectare la o mie de locuitori era 3,68 în București.

Întrebat despre probabilitatea ca această rată să scadă sub 3,5, Alin Stoica spune că ”Este destul de mare, așteptăm raportarea DSP în dimineață asta și până la ora 1.00.”

Maraton de vaccinare și la București

În același timp, Alin Stoica a menționat că în București se vor deschide noi centre de vaccinare.

”Se discută despre deschiderea de noi centre. Se va face și un maraton de vaccinare, în perioada 7 – 9 mai. Vom deschide și centre drive thru, avem discuții în acest sens”, a mai adăugat el.

Întrebat unde se va deschide primul astfel de centru în Capitală, prefectul a răspuns: ”din câte știu, sunt discuții pentru Sectorul 6”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.