Newsbucuresti.ro: Biofarm a inaugurat o fabrică de medicamente în Bucureşti, cu un flux de producţie de 3 ori mai mare decât unitatea existentă 3
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Biofarm a inaugurat o fabrică de medicamente în Bucureşti, cu un flux de producţie de 3 ori mai mare decât unitatea existentă

Compania românească de producţie de medicamente Biofarm a inaugurat o nouă unitate de producţie şi de testare în Bucureşti, care are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi un flux de producţie de 3 ori mai mare decât unitatea existentă, conform unui comunicat remis marţi de societatea comercială, scrie newsbucuresti.ro.

Dezvoltarea noii fabrici a necesitat o investiţie de peste 35 de milioane de euro, potrivit Biofarm.

Noua unitate de producţie şi de testare va asigura producerea unui portofoliu complex de produse farmaceutice şi dezvoltarea acestuia cu tratamente inovative. Aceasta va avea patru fluxuri de producţie: comprimate/comprimate filmate/drajeuri; capsule moi; soluţii; siropuri.

Fabrica beneficiază de echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie şi de softuri de automatizare care contribuie la optimizarea producţiei şi a fluxurilor logistice.

Toate liniile de producţie sunt auditate şi certificate de către Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, conform Ghidului privind buna practică de fabricaţie (GMP), standardul de calitate care stabileşte normele de fabricaţie a medicamentelor la nivel european, se menţionează în comunicatul Biofarm. Totodată, liniile de producţie sunt certificate EN ISO 9001.

Newsbucuresti.ro: Biofarm a inaugurat o fabrică de medicamente în Bucureşti, cu un flux de producţie de 3 ori mai mare decât unitatea existentă 4

În laboratorul de analiză fizico-chimică al noii unităţi există un nucleu de specialişti cu o experienţă vastă, care au acces şi la cursurile de perfecţionare continuă pentru dezvoltarea şi validarea metodelor analitice la standarde europene pentru produsele Biofarm.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluţii şi suspensii pentru administrare orală şi unul dintre cei mai mari fabricanţi de comprimate şi drajeuri din România.

Înfiinţată în 1921, Biofarm este unul dintre primii 10 producători existenţi pe piaţa farmaceutică din Romania, compania având un portofoliu competitiv de produse care acoperă 65 de arii terapeutice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.