Polițiștii amenință Guvernul Ciucă
Polițiștii amenință Guvernul Ciucă
Social Ultima Ora

Newsbucuresti.ro: Aproape 5.000 de poliţişti asigură măsurile de ordine la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Aproape 5.000 de poliţişti asigură măsurile de ordine la examenele de Evaluare Naţională – marţi şi Bacalaureat – sesiunea iunie-iulie 2021, relatează newsbucuresti.ro.

„La data de 22 iunie, la nivel naţional, a început prima probă a Evaluării Naţionale. Astfel, peste 4.950 de poliţişti acţionează pentru ca examenul susţinut de absolvenţii clasei a VIII-a să aibă loc în condiţii de siguranţă.

Din totalul efectivelor care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 3.700 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 960 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Măsuri de siguranţă suplimentare sunt luate şi pentru desfăşurarea în siguranţă a Examenului Naţional de Bacalaureat. Astfel, peste 4.950 de poliţişti (de la ordine publică, poliţişti rutieri şi din cadrul altor structuri de poliţie) vor acţiona, zilnic, pe durata examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2021.

Poliţiştii, alături de jandarmi şi poliţişti locali, vor acţiona pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenele să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

„Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor”, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.