Donald Trump a început lupta pentru prezidențiale. Își face praf posibilii adversari
Lovitură pentru Donald Trump. Ce i-au interzis judecătorii
Ultima Ora Externe

NEPOTISME la Casa Alba. Donald Trump îl vrea pe ginerele său pe un post cheie

NEPOTISME la Casa Alba. Donald Trump îl vrea pe ginerele său pe un post cheie

Nominalizarea lui Jared Kushner, ginere şi consilier apropiat al lui Donald Trump, la postul prestigios de secretar general al Casei Albe este luată în calcul, relatează joi mai multe media americane, preluate de AFP, potrivit Agerpres.

Făcând referire la un înalt responsabil american apropiat de executiv, a cărui identitate nu este prezentată, Huffington Post scrie că Jared Kushner, de 37 de ani, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele pentru a discuta despre acest post. O informaţie care a fost publicată şi de canalul CBS News.

Potrivit site-ului de ştiri, care precizează că a obţinut confirmare din partea altor două persoane sub protecţia anonimatului, soţul Ivankăi „promovează propria candidatură” pe lângă socrul său, invocând „munca sa la reforma justiţiei penale şi capacitatea sa autoproclamată de a lucra cu democraţii”.
„Nu am cunoştinţă de faptul că este luat în calcul, dar cred că toţi cei care suntem aici recunoaştem că ar fi formidabil în indiferent ce rol ar alege preşedintele să-i atribuie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

„El a depus o muncă enormă pe un anumit număr de fronturi”, a afirmat ea, făcând referire în special la comerţ.

Donald Trump a declarat joi că cinci persoane sunt în cursă pentru acest post, precizând că au avut loc întrevederi cu ei. Este vorba despre candidaţi „cu adevărat foarte buni”, „persoane formidabile”, a declarat el în cadrul unei reuniuni la Casa Albă cu guvernatorii nou aleşi.

Preşedintele Trump a anunţat sâmbătă plecarea celui mai apropiat consilier al său, secretarul general al Casei Albe John Kelly, de 68 de ani, în cadrul unui proces de reînnoire a echipei sale în vederea campaniei prezidenţiale din 2020.

„John Kelly va pleca la sfârşitul anului” şi numele succesorului său va fi anunţat „într-o zi sau două”, a declarat el în faţa jurnaliştilor.

Însă a doua zi, cel care era dat de media drept succesor potenţial al lui John Kelly a anunţat că va părăsi administraţia.

Nick Ayers, de 36 de ani, şef de cabinet al vicepreşedintelui Mike Pence, a anunţat pe Twitter că va părăsi Casa Albă la sfârşitul anului pentru a se angaja în echipa de campanie a lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, în cadrul cărora miliardarul va candida la un nou mandat.

Miercuri, Mark Meadows, membru al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat în cele din urmă că preferă să-şi păstreze mandatul în Congres. El a declarat totuşi luni că ar fi „o mare onoare” să fie şef de cabinet, post considerat unul dintre cele mai prestigioase de la Washington.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.