Dăncilă este în pericol. USR-PLUS îi cere demisia
Acuzații incendiare la adresa lui Dăncilă și Dragnea. ”Au comis adevărate crime”
Ultima Ora Politic

Moțiunea de cenzură : Finalul oficial al epocii Dragnea în România

Moțiunea de cenzură din această săptămână ar putea să încheie epoca Dragnea în fruntea statului român. De trei ani, românii s-au revoltat în stradă și la urne față de un regim care a încercat să îndepărteze țara de la normele democratice și să o transforme într-o feudă de partid, un rai al infracționalității și un stat în care furtul din banul public devine legal sau chiar încurajat.

Finalul epocii Dragnea, cu prelungirea sa ridicolă în persoana Vioricăi Dăncilă, ne lasă vulnerabili în fața unei posibile crize economice mondiale și cu un deficit bugetar care va reprezenta cea mai mare provocare pe termen scurt a viitorului guvern. Creșterea nesăbuită a cheltuielilor nu a fost dublată de o creștere reală a veniturilor la bugetul de stat, astfel că împrumuturile luate cu o ritmicitate aproape zilnică pasează povara pe generațiile de mâine. Nici vorbă de împrumuturi pentru investiții în infrastructura medicală, educațională sau rutieră! Nici vorbă de reformarea administrației publice centrale și locale!

Astăzi, PSD este un muribund ce se folosește de toate resursele statului român pentru a rămâne la putere. De aceea, joi guvernul Dăncilă ar trebui să cadă cu un număr foarte mare de voturi. În starea în care se afĺă țara acum, un vot pentru moțiunea de cenzură este, în cele din urmă, un vot patriotic.

O listă cu toate actele de sabotaj economic, social sau în planul politicii externe comise de guvernările succesive ale PSDragnea este interminabilă. De la Ordonanța 13 și până la Ordonanța 114, emise „noaptea ca hoții“ de către coaliția PSD-ALDE, au stârnit revoltă populară, au sabotat economia și au uluit partenerii noștri strategici.

Tabloul general al guvernării arată sumbru. Prin promovarea unora dintre cele mai slabe cadre în funcții publice, PSD şi ALDE au slăbit capacitatea administrativă a țării, ne-au dus în pragul colapsului instituțional. Cetățeanul a fost lăsat fără apărare în fața criminalității, și-a văzut veniturile diminuate de inflație și i s-a dat să înghită modelul autocratic de Teleorman.

Sarcina viitorului Guvern va fi una complicată și va trebui să oprească într-un termen record hemoragia bugetară, să repornească motoarele economiei și să redea încrederea cetățeanului în stat. Suntem chemați, ca principal partid de opoziție, să răspundem pe măsura acestui moment istoric și să găsim, împreună cu societatea civilă, cele mai bune soluții administrative și legislative pentru a avea și o zi de mâine!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputaul PNL Dumitru Oprea

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.