Mirel Rădoi
Ultima Ora Sport

Mirel Rădoi, atac la Gigi Becali după ratarea titlului. ”Are o abordare toxică”

Gigi Becali schimbă din nou antrenorul la FCSB. Teja va conduce şi meciul cu CFR, ultimul din acest sezon al play-off-ului Ligii 1 Betano, după care se va despărţi oficial de roş-albaştri.

Pe bancă e favorit să vină Edward Iordănescu, în prezent la Gaz Metan Mediaş, iar Mirel Rădoi, fost jucător, antrenor şi totodată finul lui Becali, ştie cum acesta poate cuceri titlul în noul sezon.

„Da, îl văd pe Edi la FCSB. Dar trebuie să îşi rezolve problemele contractuale. Şi îmi e greu să cred că ar putea să accepte, având în vedere ce s-a scris. Lui îi place să fie manager. Vrea să facă transferuri, strategia clubului”, a spus Mirel Rădoi la Digi Sport.

Selecţionerul naţionalei U21 are şi un sfat pentru Becali: „Eu cred că poate avea autoritate în vestiar, cred că va fi lăsat. Dar transferurile trebuie să le facă antrenorul, el ştie cel mai bine de ce are nevoie. Nu poate să intervină peste antrenor nimeni, să aducă jucători pe care tehnicianul nu îi doreşte.Îl văd pe Gigi abţinându-se să nu dicteze schimbări. Trebuie să realizeze că aceste lucruri nu aduc nimic bun. Sunt patru campionate pierdute şi în ultimul an nu s-a calificat nici în cupele europene. Eu cred că va înţelege cât e de toxică abordarea aceasta”.

Mirel Rădoi a comentat şi despre despărţirea de Mihai Teja.

„Teja când a preluat echipa era pe locul doi, acum termină pe acelaşi loc. Nu văd o mare problemă cu el. Posesia a crescut la FCSB, cum a promis. Nu înseamnă că a fost o îmbunătăţire, ei trebuie să analizeze la club ce s-a întâmplat. Teja a fost diplomat şi echilibrat. Dacă ar fi intervenit mai grav, să vorbească public despre un lucru în contradictoriu cu patronul, toată această presiune s-ar fi repercutat la adresa echipei.

Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să continue. La felul cum lucrează el, e greu să creeze automatisme atât de repede, îţi trebuie timp. Eu am văzut unele lucruri care mi-au plăcut cu Teja: dincolo de posesie, vorbim de mobilitatea jucătorilor, se creau spaţii, fundaşii laterali veneau între linii. Am observat lucruri care mi-au plăcut”, a încheiat Mirel Rădoi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.