Mircea Drăghici scapă de închisoare. Ironic la ieșirea de la ÎCCJ 1
Ultima Ora Justiție Politic

Mircea Drăghici scapă de închisoare. Ironic la ieșirea de la ÎCCJ

Fostul trezorier PSD, Mircea Drăghici, s-a prezentat, marți, la apelul declarat de procurori la soluția de achitare în dosarul privind infracțiuni de abuz în serviciu, acesta declarând că nu are emoții. ÎCCJ a dat un nou termen, pentru 12 noiembrie.

Mircea Drăghici a declarat, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu are emoții în privința unei soluții, după ce trei magistrați ai ÎCCJ au decis achitarea sa.

„Am luat achitare și doi dintre colegii noștri au trecut în neființă în timpul în care nu au reușit să asculte hotărârea instanței. Să avem respect față de ei. (…) În mod normal dacă sunt trei judecători care spun `achitare`, trei de la Înalta Curte, care spun toți trei, la unison, `achitare`, nu am (emoții – n.r.)”, a spus Drăghici, conform Mediafax.

Întrebat dacă are încredere în completul care judecă dosarul său. Drăghici a spus: „Nu sunt jurist, să răspund la aceste întrebări, sunt inginer”.

Mircea Drăghici a avut, marți, termen în apelul declarat de procurori soluției de achitare a fostului trezorier PSD, pentru infracțiunea de abuz în serviciu. La termenul de marți au fost citate părțile, iar multe dintre ele nu aveau avocat, astfel că s-a decis acordarea unui nou termen, pentru data de 12 noiembrie.

Mircea Drăghici a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost judecat alături de președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, de zeci de primari şi viceprimari din județ și de alți funcționari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.