Tudorel Toader sare la gâtul Vioricăi Dăncilă. Ies la iveală fracturile din interiorul guvernării
Ultima Ora Justiție

Ministrul justiției Tudorel Toader nu renunță la legea care a scos magistrații în stradă și a blocat instanțele. Îi prezintă premierului Dăncilă modificările aduse

Sute de magistrați îi cer din stradă ministrului justiției Tudorel Toader să abroge Ordonanța 7, despre care spun că va bloca activitate instanțelor din România.

Singurele modificări aduse de ministrul justiției Tudorel Toader la OUG 7,sunt cele privind separația carierelor între procurori și judecători.

Vineri, toader îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă noua formă a legii după care, aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial

„Am convingerea faptului că magistrații cunosc legea, cunosc formele în care își pot exprima opiniile mai mult sau mai puțin divergente. La Ministerul Justiției a fost elaborat proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 7/2019. Proiectul este elaborat în sensul celor discutate de doamna premier cu președinta Consiliului Superior al Magistraturii, cu Asociația Magistraților din România, Uniunea Națională a Judecătorilor din România, Asociația Procurorilor din România, Inspecția Judiciară și Secția specială de anchetare a abuzurilor magistraților”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.