Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunță ce categorie de copii și familii vor primi bani în plus 1
Social Ultima Ora

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunță ce categorie de copii și familii vor primi bani în plus

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă mai multe noutăţi pentru copiii aflaţi în grija statului şi familiile care au în plasament copii.

Concret, Firea anunță că, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi lunar 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de an, iar persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus faţă de alocaţia de plasament.

”Vin cu veşti bune pentru copii aflaţi în grija statului şi familiile care au în plasament copii. Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la şcoală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani.

Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus faţă de alocaţia de plasament.

A fost pus in dezbatere publică Ordinul comun al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri.

Am colaborat îndeaproape cu Marius Budăi, ministrul Muncii.

Concret, este vorba despre indemnizaţia lunară pentru tinerii care au împlit 18 ani şi îşi continuă şcoala, într-o formă de învăţământ la zi, sau care şi-au găsit un loc de muncă.

Aceştia vor primi, lunar, o indemnizaţie de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la varsta de 26 de ani.

Cum spuneam, indemnizaţia se acordă, până la aceeaşi vârstă, şi în situaţia în care fac dovada că au un loc de muncă.

Aceasta este în valoare de 420 de lei şi se acordă, suplimentar alocaţiei lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte. Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul şi implicarea absolut necondiţionate a acestor persoane, care iau în plasament copii, şi care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta.

Aşa cum apreciem cu adevărat munca şi dedicarea asistenţilor maternali, era momentul să arătăm că aceeaşi preţuire o avem şi faţă de familiile sau persoanele care iau aceşti copii în plasament.

Aceste noi drepturi, ca de altfel şi alocaţia lunară de plasament, se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale”, anunță Firea pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.