Ministrul delegat pentru Afaceri Europene,Victor Negrescu, reacție la declarațiile lui Timmermans
Ultima Ora Politic

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene,Victor Negrescu, reacție la declarațiile lui Timmermans

Negrescu, reacție la declarațiile lui Timmermans: La 28 de ani de la recâştigarea democraţiei, România este capabilă să găsească cele mai bune soluţii”

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a reacționat după dezbaterea din Parlamentul European privind situaţia din România, în cadrul căreia a făcut declarații extrem de dure și Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Referitor la discuțiile din Comisia LIBE a Parlamentului European, trebuie spus că singura cale pentru rezolvarea situației rămâne calea dialogului. România și Comisia Europeană se află în contact permanent, țara noastră participă la toate mecanismele existente într-un mod deschis și onest, iar acest lucru trebuie reliefat ca atare într-un mod pozitiv.

De altfel de la primele discuții au fost parcurși pași importanți în găsirea unor soluții, inclusiv prin adoptarea recentă a unor măsuri constructive ca urmare a recomandărilor specialiștilor din domeniul judiciar. La 28 de ani de la recâștigarea democrației, România este capabilă să găsească cele mai bune soluții. Suntem un stat membru cu drepturi depline al UE, profund atașat de valorile democratice europene, iar legiuitorul român cu sprijinul Curții Constituționale și în deplin acord cu Constituția României și angajamentele internaționale poate găsi cele mai bune soluții pentru a legifera.

De altfel, dezbaterea despre Legile Justiției rămâne una eminamente tehnică iar protestele din 10 august sunt în prezent anchetate de instituțiile abilitate. Discuțiile care se vor purta zilele următoare la Strasbourg sunt în măsură să ofere acele clarificări necesare pentru a evita eventuale neînțelegeri. Discuțiile din Parlamentul European, precum cele din parlamentele naționale, sunt evident politice dar nu există o altă expresie mai bună a democrației decât printr-un dialog real, onest și necesar între reprezentanții cetățenilor”, a declarat ministrul delegat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.