VIDEO! Vela: Starea de urgenţă - o măsură care vine în sprijinul autorităţilor pentru a putea acţiona în folosul cetăţenilor
VIDEO! Vela: Starea de urgenţă - o măsură care vine în sprijinul autorităţilor pentru a putea acţiona în folosul cetăţenilor
Ultima Ora Externe Sănătate Social

Miniștrii de Interne ai UE în ședință de urgență

Ministrul de interne Marcel Vela a avut, vineri, o videoconferință cu miniștrii de interne din statele UE cu privire la situația de la frontiere, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Astăzi, 20 martie 2020, miniștrii de interne din statele membre ale Uniunii Europene și ai statelor asociate Schengen au schimbat informații în sistem de videoconferință cu privire la situația frontierelor în contextul pandemiei COVID.

România a fost reprezentată de ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela.

A fost prezentată situația implementării măsurilor recomandate de la începutul acestei săptămâni de Comisia Europeană cu privire la restricționarea temporară a călătoriilor ne-esențiale în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe și cu privire la managementul frontierelor pentru protecția sănătății și asigurarea bunurilor și serviciilor esențiale în contextul pandemiei COVID.

Agenția UE pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) lucrează în prezent la orientări pentru implementarea uniformă a recomandărilor Comisiei Europene privitoare la restricționarea temporară a călătoriilor ne-esențiale în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe, care au fost andosate recent de șefii de stat și de guvern.

Miniștrii de interne vor continua să se reunească în sistem videoconferință de două ori pe săptămână pentru a discuta aspecte care necesită decizii cu privire la situația persoanelor și bunurilor care au nevoie de trecerea frontierelor”, anunță MAI, într-un comunicat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii