Mihai Tudose, întrebat despre viitorul PSD: "Moartea"
Ultima Ora Justiție Politic

Mihai Tudose are o soluție simplă și eficientă pentru a elimina penalii din funcții publice

Fostul premier Mihai Tudose a afirmat miercuri ca ar fi trebuit sa adopte o ordonanta care sa stabileasca faptul ca persoanele care au cazier pe anumite fapte savarsite cu intentie sa nu poata sa ocupe functii de demnitate publica.

El a fost intrebat la Parlament despre un eventual referendum pe teme de justitie organizat in ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, asa cum a anuntat presedintele Klaus Iohannis.

„Este atributul domniei sale (al lui Klaus Iohannis – n.r.), dar este un subiect care ar trebui inchis. Am mai spus-o public – si inainte de a fi prim-ministru, si cand am fost premier – si poate trebuia sa fac o ordonanta atunci ca sa inchidem subiectul. Nu poti sa ai nevoie de cazier pentru a fi paznic la o banca in parc si sa nu ai nevoie de cazier, sa nu fie necesar cand ocupi o functie de demnitate publica”, a spus Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Intrebat daca il lasa PSD sa dea o astfel de ordonanta, el a raspuns: „Nu cred ca ma lasa partidul”.

Seful statului a declarat marti ca este ”aproape hotarat” sa convoace referendum national pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.