Ea va fi prima pe lista PSD-PNL pe lista europarlamentarilor din 9 iunie
Ea va fi prima pe lista PSD-PNL pe lista europarlamentarilor din 9 iunie
Ultima Ora Sănătate Social

Mesaj din Parlamentul European de la Bruxelles pentru România. ”În sfârșit a începu! Tătaru treci la treabă! Protejează medicii!”

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a făcut în nenumărate rânduri apel la ministrul sănătății să înceapă testarea în masă a populație pentru CIVID-19, dar încă mesajul său nu este luat în calcul de acesta.

Mai mult, medicul de la UPU Iași, care s-a oferit să testeze voluntar personalul medical de la Spitalul din Suceava unde s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Coronavirus, și care lucrează la un spital COVID-19,  spune că este nevoie urgentă testarea a personalului medical, întrucât, în spitale se înregistrează încă infectări.

Ciuhodaru salută inițiativa Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea care a început deja testarea bucureștenilor și speră că acest program va fi extins în toată țara.

Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) -planul B pe care îl tot propun dar nu aude nimeni – este vitală pentru:

”1.Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste. (2,4% din populație) Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Mesaj din Parlamentul European de la Bruxelles pentru România. ”În sfârșit a începu! Tătaru treci la treabă! Protejează medicii!” 3

 

2.Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

 

3.Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți).

La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19.

În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%.

 

4.Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB”, spune Ciuhodaru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.