Îl face praf pe Meleșcanu: Minte! E o rușine! Demisia!
Meleșcanu e în corzi. CCR a amânat sentința
Ultima Ora Politic

Meleșcanu spulberă moțiunea. Nu are emoții. ”Politica se face pe voturi”

Președintele Senatului Teodor Meleșcanu a afirmat, joi, că Guvernul PSD nu are de ce să aibă emoții în privința moțiunii de cenzură, deoarece „politica se face pe voturi, ca și fotbalul pe goluri”. El a adăugat că până la decizia instanței privind excluderea sa din ALDE va rămâne membru afiliat PSD.

„Lucrurile sunt foarte clare, până la urmă orice moțiune se bazează pe numărul de voturi. Vom vedea joi care este balanța. (…) Politica se face pe voturi, ca și fotbalul pe goluri. Nu avem cum să ne facem emoții. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Meleșcanu, joi, după citirea moțiunii de cenzură în Parlament.

Întrebat cu ce partid ține dintre PSD și ALDE, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Eu țin cu echipa câștigătoare. După cum știți am fost exlus din partid. Am o procedură la tribunal, o cerere privind anularea acestei decizii. Până la decizia judecătorească, va trebui să fiu și eu într-un grup afiliat și voi fi afiliat în grupul PSD”.

Senatorul PNL Florin Cîțu a citit, joi, în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

128 de parlamentari au fost prezenți în sala de plen la citirea moțiunii.

Moțiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.