Mega-țeapă: Voiculescu a cumpărat o clădire care va fi confiscată de stat 1
Ultima Ora Economic Justiție

Mega-țeapă: Voiculescu a cumpărat o clădire care va fi confiscată de stat

Antena Group a cumpărat cu 51 de milioane de lei, cu TVA,  fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinței de condamnare la 10 de închisoare din 8 august 2014, anunță g4media.ro citând surse din cadrul ANAF.

Tranzacția a avut loc pe dată de 20 august.

Licitația a pornit de la suma de 51 de milioane de lei fără TVA și s-a ajuns la negociere directă întrucât s-a prezentat doar Antena Group. Potrivit surselor G4media, banii au fost virați în conturile ANAF în termenul de 5 zile lucrătoare.

Inițial, ANAF și ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) au solicitat peste 76 de milioane de lei fără TVA.

Potrivit site-ului ANABI, fostul sediu ICA a fost solicitat de ANAF – Direcția Generală a Vămilor în cadrul unei proceduri de reutilizare publică. Pe 13 mai 2019 însă, ANAF condusă pe atunci de Mihaela Triculescu, omul lui Darius Valcov și Liviu Dragnea, a renunțat fără explicații la cererea de solicitare a fostului sediu ICA.

Suma nu se scade din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a pronunțat sentința în cazul lui Voiculescu, cere că statul să confiște înapoi clădirea.

”Beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Statul ar trebui să recupereze din nou imobilul cumpărat de Antena Group de la ANAF având în vedere că în patrimoniul domnului Dan Voiculescu a intrat din nou acest bun. Ministerul Agriculturii, parte civilă (păgubita – n.r.) în dosar, poate face o cerere că bunul intrat în patrimoniul domnului Dan Voiculescu, beneficiar real al Antena Group, să fie trecut în patrimoniul Ministerului Agriculturii pentru repararea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro”, a declarat judecătoarea Camelia Bogdan.

Ea spune că a explicat clar în decizia judecătorească că beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Potrivit sentinței din 2016 de lămurire a dispozitivului sentinței din august 2014, Voiculescu a investit banii din conturile Crescent Cipru în societatiile de azi ale familiei, pe care ulterior le-a donat fiicelor sale.

ANAF a reușit să recupereze abia 8,7 milioane de euro din totalul de 100 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentința defintivă de condamnare a lui Voiculescu și produsul infracțional.

În iulie, Adevărul arată că, de la începutul anului, statul a recuperat doar 10.000 de euro de la Voiculescu în contul prejudiciului uriaș.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.