Medicul Irinel Popescu
Ultima Ora Justiție

Medicul Irinel Popescu pus sub control judiciar. Acuzat că a luat mită 170.000 de euro

Procurorii DNA au decis plasarea sub control judiciar pe cauţiune a medicului Irinel Popescu, într-un dosar în care este vizat din mai 2016, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a cerut 170.000 de euro de la reprezentanţii a două firme de software pentru a încheia cu acestea contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii. Medicul chirurg este acuzat că pe durata anchetei a încercat să pericliteze cercetările, dar şi să diminueze masa bunurilor asupra cărora anchetatorii ar putea institui sechestru asigurator.

DNA a anunţat, joi, că a fost începută acţiunea penală şi s-a dispus controlul judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 14 februarie, în cazul medicului Irinel Popescu, acuzat de luare de mită.

DNA precizează că Irinel Popescu a depus la o unitate bancară cauţiunea în valoare de 150.000 de euro.

Potrivit DNA, în perioada 2007-2009 Irinel Popescu, în calitate de preşedinte al CNAS, a solicitat reprezentanţilor a două firme de software să încheie contracte de asistenţă juridică şi de prestări servicii cu două firme, în valoare totală de 170.000 euro.

„Foloasele menţionate mai sus au fost solicitate de inculpat pentru încheierea a două acte adiţionale la un contract încheiat între C.N.A.S. şi una dintre firmele de software”, spun procurorii.

Ei mai arată că au dispus această măsură în contextul în care, în timpul cercetărilor, medicul a urmărit periclitarea bunei desfăşurări a investigaţiilor penale, dar şi diminuarea masei bunurilor asupra cărora organul de urmărire penală putea institui sechestru asigurator.

„Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai arată DNA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.