Revolta medicilor i-a amploare! ”Să trateze Renate Weber și CCR toți bolnavii deCovid 19"!
Revolta medicilor i-a amploare! ”Să trateze Renate Weber și CCR toți bolnavii deCovid 19"!
Ultima Ora Sănătate Social

Revolta medicilor i-a amploare! ”Să trateze Renate Weber și CCR toți bolnavii deCovid 19″!

La începutul lunii iunie, spitalele din România au primit o notificare din partea Avocatului Poporului Renate Weber cum că sunt “monitorizate prin declanșarea mecanismului național de prevenire a torturii”.

Renate Weber susține că, în accepțiunea legislației internaționale și interne, orice loc în care o persoană este lipsită de libertate, de unde nu poate să plece prin voință proprie, este considerat loc de detenție, astfel că trebuie monitorizată respectarea drepturilor și demnității persoanelor aflate în aceste locuri.

Decizia ei a stârnit reacții dure la nivelul Guvernului, PNL cerând deja revocarea sa din funcție. Până una alta, însă, spitalele COVID trebuie să afișeze că sunt monitorizate ”prin mandatul de mecanism național de prevenție a torturii” și să aloce resurse pentru a oferi Avocatului Poporului documentele solicitate.

Revolta medicilor i-a amploare! ”Să trateze Renate Weber și CCR toți bolnavii deCovid 19"! 5

S-au simțit umiliți, revoltați. Sunt în aceeași stare și acum, nu s-a schimbat nimic vizavi de percepția acestui lucru.

Își fac treaba în continuare, pentru că își iubesc meseria și, în marea lor majoritate, angajații din Marius Nasta sunt persoane care își fac treaba bine și iubesc ceea ce fac, dar cu toții solicita o poziție publica legală, dar ferma împotriva unei astfel de insinuări. (…)

Este foarte greu să mulțumești pe toată lumea, cu siguranță vor fi lucruri care nu ies perfect și atunci când vine un pacient în spital, gradul de sensibilitate, atât al lui, cât și al familiei, este mult mai mare.

Cred ca instituțiile statului trebuie să reglementeze, sa verifice activitatea din spitale, pe medici, dar și să poziționeze corect medicul în societate, mai ales pe medicii care sunt medici, dar vorbim și de alte categorii de personal medical, asistenți, infirmiere.

Cred și simt nevoia să crească încrederea în medicina românescă”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, pentru spotmedia.ro.

Strigătul disperat al unui medic

Dr. Anca Dumitrescu

„Sunt după o garda istovitoare , in spital Covid ! Toate paturile s-au ocupat ! Din 7 suspecți sa-au confirmat 7! Avem internați și câțiva așa -ziși asimtomatici ! S-au testat la privat , ca erau mai obosiți sau ca i-a mai durut capul ! Acum ne amenință ca ne dau in judecată ca ii ținem internați ! Un asimtomatic a desaturat brusc , la 88%…

Doua ambulante vin neanunțate cu un confirmat și un susoect … Nebunie … unde sa ii pun ! Nici un spital nu mai are locuri …. Fac rotații, combinații… reușesc sa-i internez …Nu mai vreau …am obosit !

Cel mai tare ma obosește negarea evidențelor : Covid 19 este o boala insuficient cunoscuta , cu evoluție imprevizibila și teribil de contagioasa … Poate de la nesom … ma bate un gând : sa trateze Renate Weber și CCR toți bolnavii deCovid 19”

Revolta medicilor i-a amploare! ”Să trateze Renate Weber și CCR toți bolnavii deCovid 19"! 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.