Scandal în handbalul românesc. Dificultăți la transferurile străinilor
Ultima Ora Sport

Meciurile de handbal intern și cele ale Echipei Naționale DIFUZATE la TVR

Meciurile de handbal intern și cele ale Echipei Naționale DIFUZATE la TVR

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, şi Doina Gradea, preşedinte director general al TVR, au semnat miercuri un parteneriat pe doi ani, în urma căruia televiziunea publică va acoperi tot fenomenul handbalistic intern pentru următoarele două sezoane, de la Liga Naţională la echipa naţională, inclusiv participarea naţionalei feminine la Campionatului European 2018 din Franţa (29 noiembrie-16 decembrie).

În sezonul trecut, s-a ajuns la transmiterea a 250 de meciuri din campionatul naţional, datorită Digi Sport, Telekom şi TVR, dar în următorii doi ani meciurile din handbalul intern şi cele ale echipelor naţionale se vor vedea doar la TVR. În campionat, TVR va transmite câte două meciuri, din liga feminină respectiv cea masculină.

”Este un moment foarte important pentru Televiziunea Publică, după ce a fost aprobat în unanimitate un contract cadru pe doi ani, pe două sezoane competiţionale, pentru ca tot ce înseamnă handbal românesc să fie preluat şi difuzat la TVR. Face parte din misiunea TVR, pentru care primeşte bani, să difuzeze, să promoveze, să arate adevăratele valori ale sportului românesc. Avem tot handbalul înapoi la el acasă, la TVR, aşa cum am obişnuit publicul din România de zeci de ani. Acesta e doar un prim pas, TVR va continua să sprijine, să promoveze sportul, adevăratele valori ale sportului românesc. Să nu mai descoperim sportivii români doar la Jocurile Olimpice, când iau medalii, ci să-i cunoaştem şi să-i avem ca modele în viaţă, pentru copii, pentru generaţia tânără, şi asta trebuie să facă TVR şi vă garantez că asta va fi preocuparea mea de bază”, a declarat, cu prilejul unei conferinţe de presă, Doina Gradea.

Alexandru Dedu a salutat semnarea contractului cu TVR: ”Sunt în sintonie cu d-na preşedinte când spune că handbalul s-a întors acasă, nu pot să nu leg handbalul şi tot ceea ce noi suntem de TVR şi în acelaşi timp nu pot să nu-i aduc un omagiu lui Cristian Ţopescu. Dumnezeu să-l ierte. Pentru noi este un deziderat împlinit, vrem ca handbalul, ca noi, ca aceste fete să intre în casa tuturor românilor. Considerăm că este un pas bun şi îmi doresc ca toţi cei din handbal şi toţi cei care sunt în TVR să conştientizeze acest lucru şi împreună să creştem acest produs, împreună să creştem handbalul şi să ne bucurăm cât mai mult de reuşitele echipelor naţionale”.

Dedu a admis că numărul meciurilor televizate va scădea faţă de sezonul trecut, dar actuala realitate economică a impus acest lucru.

”TVR are o grilă de programe clar stabilită ţi deja am făcut un pas înainte faţă de contractul precedent, în sensul că meciurile sunt la nişte ore, pe care de comun acord le considerăm mai bune decât în contractul precedent. În momentul în care eu, Alexandru Dedu, am început să negociez contractele TV în urmă cu vreo şase ani, erau difuzate pe an 70-80 de meciuri. Anul trecut am ajuns la un record de 250 meciuri, în nişte condiţii de piaţă care nu sunt stabile. În momentul de faţă, noi considerăm că ne-am atins un obiectiv din punct de vedere al unei stabilităţi decente, din punct de vedere financiar şi al unei vizualizări cum ne dorim la nivel naţional. Dar, în industria noastră, cred că suntem ok. Aceste critici apropo de numărul de meciuri se adresează omului care a dus de la 70-80 de meciuri pe an la 250 de meciuri pe an, dar într-o realitate economică şi socială, s-ar putea ca anul acesta să fie mai puţine”.

Doina Gradea a promis că va încerca de anul viitor să readucă turneul final al Mondialelor feminine de handbal la TVR, după o absenţă de mai mulţi ani: ”Aşteptăm să se termine perioada pentru licenţa de acum şi fiţi siguri că TVR va participa la achiziţionarea drepturilor. Când ai asemenea valori, trebuie să te baţi să le difuzezi, să le vadă toţi românii pe Televiziunea Publică, pentru asta plăteşte cetăţeanul, pentru asta primim noi de la bugetul statului, să dăm aceste valori la televizor”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.