Măicuțele dintr-o mănăstire de lângă Timișoara au vopsit o mie de ouă în foi de ceapă roșie
Ultima Ora Social

Măicuțele dintr-o mănăstire de lângă Timișoara au vopsit o mie de ouă în foi de ceapă roșie

O mie de ouă! Atâtea au vopsit în Vinerea Mare măicuțele de la Mănăstirea Timişeni-Şag, care vor fi oferite oamenilor aflați în nevoie de Paşti.

Vineri, după slujbă, măicuţele de la mănăstirea Timișeni-Șag, de lângă Timișoara, au început să „trebăluiască” în bucătăria lăcașului de cult. Au vopsit o mie de ouă în foi de ceapă roșie, le-au fiert pe sobă, apoi le-au uns cu ulei.

„Astăzi este Vinerea Mare, astăzi este răstignit domnul nostru Iisus Hristos pe cruce şi este pus în mormânt. La noi la mănăstire este o tradiţie, vopsim o mie de ouă în fiecare an. Aceste ouă sunt date la sala de mese la credincioşi, cât ţine Paştele, şi o parte împărţim şi la săraci. Tradiţia ouălor roşii este veche de 2.000 de ani. În fiecare an se vopsesc ouă roşii, de când a fost răstignit Iisus Hristos, când a fost împuns în coastă cu suliţa, unde a curs sânge şi apă şi de atunci şi până astăzi a rămas această tradiţie”, a spus maica Casiana Şimon, stareţa Mănăstirii Timişeni-Şag.

După ce au fost vopsite, ouăle au fost puse în cofraje și așezate în formă de cruce pe iarba din curtea mănăstirii de lângă Timișoara.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.