Ludovic Orban iese la rampă după întâlnirea cu Iohannis. Ce au discutat 1
Ultima Ora Politic

Ludovic Orban iese la rampă după întâlnirea cu Iohannis. Ce au discutat

Ludovic Orban divulgă discuțiile pe care le-a avut cu Președintele Klaus Iohannis la Cotroceni. 

”Nu cred că ați auzit vreodată de la mine sau unul dintre colegii mei cea mai mică rezervă față de acest referendum. De altfel, PNL întotdeauna a susținut ideea de referendum, pentru că este forma cea mai profundă de manifestare a democrației care permite fiecărui cetățean să decidă privitor la naționale importante”, a declarat Ludovic Orban, ca reacție la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora unii lideri liberali l-au îndemnat pe Klaus Iohannis să abandoneze organizarea unui referendum în ziua europarlamentarelor.

El a mai spus că între președintele României și PNL este ”un parteneriat bine cunoscut”.

”În cadrul acestui parteneriat avem consultări periodice pe teme importante pentru România atât în ceea ce privește politica internă cât și cea ce privește politica europeană sau internațională. (…) PNL este alături de președinte și odată ce va convoca referendumul vom fi alături de președinte pentru a asigura succesul acestui referendum care probabil va fi un referendum despre cum trebuie să arate România și cum trebuie să fie condusă România de oameni corecți, onești de oameni cinstiți sau să perpetuăm situația pe care și-o dorește PSD și ALDE ca instituțiile României să fie conduse de oameni care sunt certați cu legea și sunt condamnați”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a discutat, miercuri, la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis nu doar despre strategia la referendumul pe justiție, ci și despre posibilitatea ca PSD-ALDE să boicoteze demersul în ziua alegerilor europarlamentare, respectiv 26 mai, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au precizat că la întrevederea liderului liberalilor cu șeful statului, care a început în jurul orei 12.00 și a durat aproximativ o oră, cei doi au discutat și despre subiecte naționale de actualitate, despre alegerile europarlamentare.

De asemenea, discuțiile au vizat și riscul ca alianța guvernamentală să boicoteze demersul lui Klaus Iohannis de a declanșa un referendum pe justiție în aceeași și cu alegerile pentru PE, acțiune care ar putea duce la neîntrunirea cvorumului de participare și implicit a pragului de validare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.