VIDEO! Ludovic Orban anunță măsuri fără precedent în România! Bătrânii pot ieși din case doar între anumite ore 1
Ultima Ora Breaking News orban Politic Sănătate Social

VIDEO! Ludovic Orban anunță măsuri fără precedent în România! Bătrânii pot ieși din case doar între anumite ore

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți seară, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că va fi adoptată o nouă ordonanță militară prin care se vor aplica noi restricții de circulație.

”În mod normal, conform legii, ar fi trebuit să existe stocuri stratgice de echipamente de protecție. La momentul preluării guvernării, stocurile erau zero. Facem toate eforturile posibile pentru a putea achiziționa aceste cantități. Am avut „n” contracte, oferte, dar care nu au putut fi finalizate.

Circulă o informație neadevărată cu privire la persoanele de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care cei de peste 65 de ani se pot deplasa. Ne propunem să le oferim servirea exclusivă în magazine.

Conferință de presă susținută de Premierul României, Ludovic Orban.

Conferință de presă susținută de Premierul României, Ludovic Orban.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 24 martie 2020

Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie și pentru urgențe, dar vor exista limitări pe parcursul zilei.

Ordonanța va fi prezentată în cursul serii de echipa MAI. Dacă interdicția de a ieși din casă a fost valabilă între orele 22.00 și 06.00, prin ordonanța militară nr. 3/2020 o vom aplica între orele 06.00 și 22.00.

Acționăm pe câteva linii foarte precise. Am convenit cu președintele asupra unor măsuri care vor fi adoptate prin ordonanță militară. Toate măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim de contaminare cu coronavirus.

Am finalizat perioada de izolare, diagosticula. fost negativ.  În toate cele 14 zile de izolare mi-am exercitat atribuțiile de premier”, a spus Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.