După ce a scos violatorii și criminalii din pușcărie Tudorel Toader se spală pe mâini de Crima de la Caracal
Alina Gorghiu îl face praf pe Tudorel Toader. ”A recunoscut, dar e tardiv”
Ultima Ora Justiție

Lovitură pentru Tudorel Toader. S-a contestat la Curtea de Apel procedura de numire a procurorului general

Fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că a contestat la Curtea de Apel Iași, în contencios, procedura de numire a procurorului general organizată de Ministerul Justiției. Horodniceanu s-a înscris pentru selecție, însă ministrul Toader a refuzat toți candidații.

Procurorul Daniel Horodniceanu a precizat, pentru MEDIAFAX, că a contestat la instanța de contencios, la Curtea de Apel Iași, procedura de selecție a procurorului general.

Ministerul Justiției a reluat cea de-a doua procedură de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, urmând ca noile interviuri să fie susținute pe 6 și 7 mai. Rezultatele celei de-a doua selecții vor fi comunicate pe 8 mai.

În cadrul primei proceduri de selecție a candidaților pentru funcția de procuror general, comisia de interviu prezidată de Tudorel Toader a apreciat că niciunul dintre aceștia, respectiv procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea, nu îndeplinește cerințele necesare pentru numirea în funcție.

Mandatul actualului procuror general al României expiră pe 27 aprilie, Lazăr urmând să se pensioneze (Iohannis a semnat deja decretul de pensionare).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.