Veste proastă pentru iubitorii de călătorii. Veneția va impune taxe de intrare
Lovitură pentru iubitorii Veneției. Nu se vor mai putea plimba cu barca în centrul istoric
Ultima Ora Externe

Lovitură pentru iubitorii Veneției. Nu se vor mai putea plimba cu barca în centrul istoric

Ambarcațiunile de mari dimensiuni vor fi interzise în centrul istoric al Veneției, anunță guvernul italian, citat de BBC.

Navele de peste 1.000 de tone vor fi redirecționate începând cu luna septembrie.

Decizia a fost luată după ce, în luna iunie, un vas cu o capacitate de 2.675 de pasageri a lovit faleza pe canalul Giudecca, rănind cinci persoane.

Inițiativa nu îi mulțumește pe activiștii care cer să fie protejat orașul, aceștia atrăgând atenția că nu se face destul pentru a preveni eroziunea malurilor și poluarea în lagună.

Începând din luna septembrie, vapoarele vor fi obligate să ancoreze în porturile Fusina și Lombardia, la distanță de centrul orașului. Prin decizia municipalității, o treime din vase vor fi redirecționate până la finalul anului 2020.

Ecologiștii susțin că valurile create de vapoare pe canale erodează fundația orașului care este în mod curent inundat. În plus, vasele de mari dimensiuni afectează aspectul orașului istoric și aduc prea mulți turiști.

Guvernul a mai interzis vasele de peste 96.000 de tone de pe canalul Giudecca, în 2013, dar inițiativa a fost ulterior blocată. Și în 2017 s-a anunțat intenția de a redirecționa ambarcațiunile de mari dimensiuni, dar decizia ar fi urmat să fie implementată pe parcursul a patru ani.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii