Mircea Badea continuă atacul furtunos la Dăncilă. ”Aș da-o jos acum”
Mircea Badea a dezvăluit. Pe cine NU va vota la prezidențiale
Ultima Ora Social

LOVITURĂ neașteptată pentru Antena 3 și România Tv – Petiție online cu mii de semnături: ‘Stop publicității pe televiziunile mincinoase’

O petiție online lansată sâmbătă, prin care clienții și agențiile de publicitate sunt îndemnați să nu mai dea reclamă pe posturile România TV și Antena 3 „pentru că din acești bani sunt finanțate propaganda, dezinformarea și discursul urii”, a strâns deja mii de semnături.

Petiția online „Stop publicității pe televiziunile mincinoase „, inițiată de Raluca Feher de la platforma de dezbateri Frontline Club Bucharest, îndeamnă clienții de publicitate, agențiile de publicitate și de media să întrerupă contractele cu cele două posturi. Motivul invocat este acela că „România TV și Antena 3 disipează informații false, denigratoare, de natură de a dezinforma și manipula în mod grav opinia publică”.

„Ca urmare a modului în care televiziunile România Tv și Antena 3 disipează informații false, denigratoare, de natură de a dezinforma și manipula în mod grav opinia publică, facem apel la întreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus menționate.

Inițiem acest demers întrucât banii obținuți din contractele de publicitate finanțează campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate în interesul unor indivizi corupți, mulți dintre ei cu condamnări penale, campanii care subminează statul de drept. Finanțarea acestor televiziuni înseamnă sponsorizarea discursului urii, atrăgând după sine distrugerea coeziunii sociale, emigrarea unui număr imens de români afectând astfel mediul economic și ducând, implicit, la pierderi pe care companiile pe care le reprezentați le vor suferi.

Considerăm că boicotarea celor două televiziuni mai sus amintite și redirecționarea bugetelor media către instituții de presă independente ar face un serviciu inestimabil societății, ajutând la informarea corectă a cetățenilor. Totodată, sprijinind presa independentă, puteți ajuta la îmbunătățirea calității presei românești. Vă amintim că în acest moment puținele instituții de presă care lucrează în mod real pentru informarea cetățenilor, se luptă pentru supraviețuire iar jurnaliștii sunt plătiți adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevărat nevoie de vizibilitate și fonduri pentru continuarea activității lor.”, este mesajul transmis.

Amintim că la începutul anului trecut, cei mai mulți mari clienți de publicitate de pe România TV și Antena 3 au decis să-și retragă publicitatea de pe cele două posturi, ca urmare a modului abuziv în care acestea au reflectat protestele de atunci.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.