Lovitură năucitoare pentru Rusia. Comisia Europeană a luat o decizie fără precedent. Miliarde de euro vor dispărea. FOTO 3
Exclusiv Externe Ultima Ora

Lovitură năucitoare pentru Rusia. Comisia Europeană a luat o decizie fără precedent. Miliarde de euro vor dispărea. FOTO

Comisia Europeană a venit cu o serie de propuneri pentru a facilita confiscarea averilor oligarhilor ruşi.

Totodată se dorește şi armonizarea pedepsirii, în Uniunea Europeană, a încălcării sancţiunilor decise ca răspuns la războiul dus de Rusia contra Ucrainei, scrie antena3.ro.

Lovitură năucitoare pentru Rusia. Comisia Europeană a luat o decizie fără precedent. Miliarde de euro vor dispărea. FOTO 4

Proiectul de directivă prevede că o confiscare a averilor ar fi posibilă în cazul cetățenilor şi al entităţilor care încalcă sau ocolesc sancţiunile şi al celor care sunt implicaţi în activităţi infracţionale.

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a explicat că banii astfel confiscaţi vor fi vărsaţi ”într-un fond comun pentru a ajuta Ucraina”.

Averi de 10 miliarde de euro, ale persoanelor sancționate, au fost înghețate în Uniunea Europeană, iar tranzacţii implicând 200 de miliarde de euro au fost blocate, până acum.

În plus, Bruxellesul a propus adăugarea faptei de încălcare a sancţiunilor la lista infracţiunilor, pentru a avea același tip de răspuns penal la nivelul celor 27 state membre şi pentru a facilita urmărirea în justiţie.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.