Lovitură maximă pentru Dragnea. Protestatarii #Rezist așteaptă mitingul PSD de la Iași
Ultima Ora Politic Social

Lovitură maximă pentru Dragnea. Protestatarii #Rezist așteaptă mitingul PSD de la Iași

Un grup de protestatari #Rezist a instalat un cort, în Piață Unirii din Iași, cu o zi înainte că PSD să organizeze aici un miting de revanșa după ce Liviu Dragnea a fost fugărit din oraș la sfârșitul lunii aprilie. Protestatarii spun că vor adună semnături pentru reducerea numărului de parlamentari.

„Mâine este Ziua Europei și se anunță o zi cu soare la Iași. Haideți să sărbătorim această zi de 9 mai în Piață Unirii! Ne întâlnim la cortul unde se strâng semnături pentru reducerea numărului de parlamentari. Este notificare legal făcută și puteți veni oricând pe parcursul zilei dacă doriți să semnați pentru inițiativa EU semnez pentru 300 de parlamentari. Va așteptăm! #farapenali #rezist”, anunță Constantin Laceanu pe Facebook.

Mălin Bot anunță că va fi și el prezent. „Mâine ne vedem la Iași. Avem notificare legală pentru strângerea de semnături în Piață Unirii. Să vedem cum ni se respectă drepturile legale”, a scris Bot pe Facebook.

Antena 3, post de propagandă al PSD, a anunțat, marți, că la Iași ar putea să aibă loc „bătăi de stradă” în timpul mitingului PSD din 9 mai. Liviu Dragnea a amentionat, marți, că „putem să lăsăm și noi oamenii noștri care sunt foarte nervoși să facă o contramanifestație”.

„Cine vrea bătaie de stradă la mitingul PSD”, a titrat Antena 3, în condițiile în care Dragnea a lansat amenințări la adresa protestatarilor care vor să fie prezenți în preajma manifestării PSD.

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Asociația Împreună pentru A8 i-au transmis, marți, o scrisoare deschisă președintelui PSD, Liviu Dragnea, în care îi solicită să renunțe la organizarea mitingului de la Iași, din dată de 9 mai.

Cele două asociațîi îi transmit lui Dragnea că mitingul PSD „ar aduce un mare deserviciu de imagine orașului Iași și Moldovei, la nivel național și european”, pentru că în ziua de 9 mai se sărbătorește atât ziua Europei, cât și Ziua Independenței României.

„Credem că va este cunoscut faptul că în Iași au fost numeroase mitinguri și marșuri împotriva acțiunilor de subminare politică a justiției române. De asemenea, suntem convinși că nu v-a trecut neobservată reacția de neacceptare a câtorva mii de ieșeni legată de prezența liderilor naționali ai partidului Dvs. la Iași, în urmă cu trei săptămâni”, adaugă cele două asociațîi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.