Guvernul României nu va avea reprezentat la negocierile din Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea Procurorului Șef European
Ultima Ora #LAURA CODRUTA KOVESI Justiție

Lovitura lui Kovesi! Încă o victorie în justiție în fața Inspecției Judiciare

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins, marți, recursul formulat de Inspecția Judiciară, după ce Secția pentru procurori din CSM a respins a treia acțiune disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Decizia este definitivă.

„3428/1/2019 – Respinge cererea de suspendare formulată de recurentă Inspecția Judiciară. Respinge recursul formulat de recurentă Inspecția Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunțată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori în materie disciplinară, că nefondat. Definitivă.

Pronunțată în ședința publică astăzi, 2 iunie 2020″, transmite marți ICCJ.Inspecția Judiciară a exercitat această acțiune disciplinară împotriva Laurei Kovesi, după ce fosta șefa DNA ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul din Ploiești, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcție.

IJ a exercitat acțiunea disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, la dată faptei procuror-șef DNA, „pentru nerespectarea (…) confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004”.

„Inspectorii judiciari au reținut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, despre care a luat cunoștință în exercitarea funcției și care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție”, preciza IJ într-un comunicat.

Amintim că în luna martie 2019 Laura Codruța Kovesi a mai scăpat de două acțiuni disciplinare formulate de Inspecția Judiciară.Pe 25 martie 2019, completul de 5 judecători de la Înalta Curte a respins recursul declarat de Inspecția Judiciară, după ce Secția pentru procurori din CSM a respins cererea IJ de a o sancționa pe Laura Codruța Kovesi.

Motivul: și-a trimis consilieră, care era judecător, să facă un control la două structuri teritoriale ale DNA.În aceeași zi, un al doilea complet de 5 judecători de la Înalta Curte i-a dat câștig de cauza lui Kovesi și a repins recursul declarat de Inspecția Judiciară, după ce Secția pentru procurori din CSM a respins cererea IJ de a o sancționa pe fosta șefa DNA, în cazul neprezentării la audierile comisiei de anchetă din Parlament privitoare la alegerile din 2009, relatează ziare.com.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii