Lovitura GREA pentru Gigi Becali. Câte zeci de milioane de ar trebui sa scoată din buzunar 1
Ultima Ora Sport

Lovitura GREA pentru Gigi Becali. Câte zeci de milioane de ar trebui sa scoată din buzunar

Tribunalul Bucureşti a respins azi cererea avocaţilor celor de la FCSB şi va pronunţa la data de 7 martie decizia în cazul în care CSA Steaua îi cere daune lui Gigi Becali de 37 de milioane de euro.

Patronul actualei FCSB e acuzat că a folosit ilegal marca Steaua din 2004 în 2014 şi oficialii Clubului Sportiv al Armatei Steaua doresc compensaţii.

Avocaţii lui Becali au susţinut că acţiunea CSA Steaua este tardivă, dar instanţa a respins cererea. Astfel, cazul se va derula, iar la data de 7 martie se va da un verdict. Oricum, hotărârea nu e definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Juristul CSA, Florin Talpan, a explicat situaţia, conform gsp.ro:

„Am invocat în faţa instanţei art. 2528 din noul Cod Civil, conform căruia prescripţia dreptului la acţiune în repararea unei pagube care a fost cauzată printr-o faptă ilicită începe să curgă de la data când păgubitul, în cazul nostru CSA Steaua, a cunoscut atât paguba cât şi pe cel care răspunde de ea.

În 2014, Înalta Curte de Casaţie a stabilit că FCSB nu avea dreptul să înregistreze şi să folosească marca Steaua.

Ulterior s-a făcut evaluarea prejudiciului, de către un evaluator, fără de care nu puteam să cerem în instanţă recuperarea acestuia. Iar acţiunea de recuperare a prejudiciului a fost demarată de CSA Steaua în instanţă în 2016, deci ne încadrăm oricum în termenul de 3 ani de prescripţie a dreptului la acţiune.

Cei de la FCSB au invocat că a trecut termenul dreptului de acţiune luând în calcul anul 2003, ceea ce era, evident, eronat. Era extrem de important să câştigăm în instanţă pe acesată excepţie invocată de FCSB”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.