Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles. Se întâlnește cu cel mai aprig dușman al său
Ultima Ora Politic

Lovitură devastatoare pentru Dragnea. Frans Timmermans a convins-o pe Dăncilă. Nu va da OUG pe justiție

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a obținut asigurări din partea premierului Viorica Dancila că ordonanță de anulare a condamnarilor decise de completurile de cinci judecători nu va fi adoptată fără că Executivul european să își dea acordul, anunță surse politice citate de g4media.ro.

Astfel, Dancila a fost nevoită să-i promita lui Timmermans, joi, la Bruxelles, că ”nu va da OUG peste noapte”. Mai mult, i-a promis prim-vicepreședintelui Comisiei Europene și că înainte de adoptarea OUG va trimite textul proiectului la executivul european.

„Se tot vorbea de amnistie și grațiere, însă i-am explicat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene că nu este vorba despre o amnistie și grațiere și că niciodată o lege nu o dai pentru cineva. A rămas că se va uită pe acest act, că este transparent să ținem legătură referitor la pașîi pe care vrem să îi facem”, a afirmat Viorica Dancila, joi seară, la Antena 3

Este puțîn probabil că oficialii Comisiei Europene vor fi de acord cu o ordonanță de anulare a pedepselor pentru marii corupți.

Jyrki Katainen, vicepreședintele Comisiei Europene, a comentat recent, printr-o postare pe Twitter, ordonanță de urgență privind contestația în anulare, menționând că știrea este incredibilă și că românii merită un stat de drept.

„Știre incredibilă! Poporul român merită stat de drept!”, a declarat Jyrki Katainen prin intermediul postării pe Twitter, în care a distribuit și o știre a pubticatiei Associated Press despre situația din România.

„Ministrul român al Justiției a anunțat luni că a pregătit o ordonanță de urgență prin care ar putea invalida sute de procese de corupție în care sunt implicați oficiali de rang înalt”, relata AP, cu referire la anunțul făcut de Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunțase faptul că ministerul a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite.

„Am pregătit un proiect de ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Vom putea face contestație în anulare, iar instanța în complet legal îi va judecă, iar dacă sunt vinovați vor plăti”, a declarat ministrul Justiției, la România Tv.

Întrebat când va fi emisă ordonanță, Toader a menționat: „OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluția, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.