Fostul senator PSD, Niculae Badalau face Revelionul după gratii
Fostul senator PSD, Niculae Badalau face Revelionul după gratii
Justiție Ultima Ora

Lovitură cruntă pentru fostul senator PSD, Niculae Bădălău. Își va petrece Revelionul, 2022-2023, tot după gratii

Fostul senator PSD și vicepreședinte al Curții de Conturi, Niculae Bădălău, primește o lovitură druntă de la judecători.

Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia acestuia împotriva deciziei Tribunalului Giurgiu de a-l menţine în spatele gratiilor.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie şi contestatorul inculpat Nicolae Bădălău împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 20 decembrie 2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu-Secţia Penală pronunţată în dosarul 1977/122/2022/a1.

1. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Definitivă.

Pronunţată în cameră de consiliu, azi (marţi – n.r.), 27 decembrie 2022″, se arată în minuta deciziei.

Decizia judecătorilor în cazul lui Bădălău este definitivă
Decizia judecătorilor în cazul lui Bădălău este definitivă

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.