Un director PSD și-a dat demisia din partid și pleacă din țară: ”Eu nu vreau să fiu părtaș la distrugere”
Ultima Ora Politic

Lovitură Cruntă pentru Dragnea .NU SCAPĂ de Pușcărie

Lovitură Cruntă pentru Dragnea .NU SCAPĂ de Pușcărie

Legea de care s-a speculat că ar fi cu dedicație pentru Liviu Dragnea a fost atacă de PNL. Legea 254/2013, cea care permite infractorilor să facă închisoare la domiciliu a fost contestată la Curtea Constituțională de PNL. În urma acestei decizii, Liviu Dragnea va sta din nou cu emoții cu privire la condamnarea sa de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost semnată de 60 de parlamentari liberali.

Cea mai importantă modificare adusă actului normativ, la inițiativa PSD, prevede că și infractorii care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot sta acasă, fără niciun fel de supraveghere.

De asemenea, a fost reintrodusă prevederea eliminată de Guvernul Cioloș referitoare la posibilitatea ca infractorilor să le fie scăzute câte 20 de zile de închisoare pentru fiecare lucrare științifică sau invenție.

Cele mai importante modificări aduse legii privind executarea pedepselor: 

 • La articolul 38 al legii a fost introdus alineatul 12:
  • Judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:
   • a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;
   • b) are o pedeapsă care nu depășește 5 (cinci) ani.
 • La articolul 96 alineatul (1), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
  • f) în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate.”

Inițiată de PSD, posibilitatea introducerii executării la domiciliu a pedepsei cu închisoarea a fost adoptată inițial de Parlament pe 6 iunie, dar măsura a fost contestată la CCR de Înalta Curte de Casație și Justiție și declarată parțial neconstituțională.

Ulterior, și președintele Klaus Iohannis a atacat actul normativ la Curtea Constituțională, sesizarea sa determinându-i pe judecători să respingă în integralitatea legea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 21 iunie, în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii