Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Politic

Lovitură cruntă pentru Dăncilă. Cultură insuficientă ori lipsă de umanitate, ce mai contează? Demisia!

Ororile Holocaustului, una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii, milioane de oameni nevinovați, bărbaţi, femei, copii, bătrâni, omorâţi pe considerente etnice şi în numele unor idealuri extremiste, toate aceste acte de o cruzime inimaginabilă, uciderea în masă a populațiilor minoritare care au avut loc în anii de început ai celui de-al Doilea Război Mondial, sunt catalogate ca fiind “momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau neplăcutede către domnul Daniel Breaz, așa-zisul ministru al Culturii și noul ministru interimar al Educației în România. Declarațiile halucinante au fost făcute în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din București.

Consider stranie, scandaloasă și de neacceptat această afirmație a domnului Breaz pe care a rostit-o din postura sa de politician, înalt funcționar de stat care deține, în prezent, nu una, ci două funcții publice deosebit de importante într-un guvern național. Cum este posibil ca în Guvernul României tocmai cultura și educația, domeniile care contribuie la evoluția unei societăți, să fie lăsate pe mâna unei persoane atât de cinică, incultă și incompetentă?

Domnul Breaz trebuie, în timp ce-și face bagajele de la cele două ministere, să explice public ce l-a determinat să nu considere dificile sau neplăcute atrocitățile de pe teritoriul României la care au fost supuși evreii, romii, slavii, persoanele cu dizabilități fizice sau psihice, precum și pe membri ai unor secte religioase. Ori incultura, domnul ministru o fi citit pentru prima oară despre Holocaust în timp ce se afla, vineri, în drum spre Monumentul Holocaustului, accesând  Wikipedia la stop, ori lipsa de umanitate pot face o persoană să spună că bătaia, schingiuirea, mutilarea, înfometarea și în cele din urmă crima sunt doar “niște momente mai delicate”. Poate vă uitați pe cifre, domnule ministru, că tot sunteți mare matematician. Poate că dacă tratamentul inuman și cruzimea împotriva minorităților vi se par delicate, poate cifrele v-ar mișca mai mult…cert este că aceste afirmații TREBUIE să vă miște din fruntea statului român.

Îi spun domnului ministru al Culturii și ministru interimar al Educației să se gândească ce ar fi făcut domnia sa dacă ar fi fost nevoit să trăiască măcar o oră coșmarul celor care au fost asfixiaţi în așa-numitele „trenuri ale morţii” sau al celor care au fost închişi în lagărele de muncă forţată, în acele barăci insalubre asemenea grajdurilor de animale, fără ferestre şi fără uşi, cu acoperişuri de paie, expuse gerului şi zăpezii, dar și epidemiilor ca tifosul, antraxul, dezinteria sau malaria.

Doamna Dana Varga, o altă eminență din Guvernul Dăncilă, dă dovadă de calități intelectuale deosebite și distribuie pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii în care se sugerează asemănarea între Klaus Iohannis şi dictatorul nazist Adolf Hitler. Este inacceptabil ca din postura de consilier al premierului să lansezi astfel de acuzații nefondate de nazism la adresa Președintelui României și să ocupi în continuare această funcție.

Într-o democrație funcțională cele două personaje erau istorie. Dacă nu își dau demisia, TREBUIE de urgență demise pentru că astfel de afirmații terfelesc imaginea românilor și a României în lume la cel mai înalt nivel, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro președintele Gigel Sorinel Știrbu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.