ULUITOR. De Centenar, steagul României primește însemn de doliu. Ce primărie a făcut acest gest
Lotul României, patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie
Ultima Ora Social

Lotul României, patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie

Lotul României a obţinut patru medalii, între care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august, scrie News.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, lotul Româniai a obţinut patru distincţii: o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară.

Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti).

Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în Hong Kong/China, în perioada 30 iulie – 5 august, cu participarea a peste 190 de elevi din 48 de ţări.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.