Augustin Lazăr pune punctul pe i la plecarea din funcție. ”Ministerul Public va apăra justiția”
Ultima Ora Justiție

Live. Interviul lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sosirea la ministerul Justiţiei unde va susţine interviul pentru cel de-al doilea mandat, că anunţul a fost unul pentru o procedră imparţială, precizând că nu are niciun fel de emoţii deoarece a susţinut numeroase teste de-a lungul carierei.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, referitor la candidaturile şi interviurile pentru funcţia de procuror general, că înainte sau după moţiunea simplă la adresa sa, miercuri la Senat, va exista un răspuns.

„În cursul zilei de azi (miercuri – n.r.), probabil înainte sau după moţiune, vom da un răspuns. Interviul şi deliberarea au loc în sala de consiliu a ministerului. Am convingerea că îl aşteptaţi şi pe dânsul (Augustin Lazăr – n.r.) şi vă va răspunde la această întrebare. Eu nu îmi exprim punctul de vedere aici, înainte de interviuri”, a afirmat Tudorel Toader, miercuri, la Ministerul Justiţiei.

Întrebat despre legăturile lui Augustin Lazăr cu Securitatea, unul dintre candidaţii la un nou mandat de procuror general, Toader a răspuns: „Din momentul în care am anunţat că azi, înainte sau după moţiune, vom da răspunsul, înseamnă că vom încheia procedura”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.